Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

06/12/2017 Helft van trombosepatiënten draagt onnodig lang steunkous

Het blijkt dat veel patiënten minder lang steunkousen hoeven te dragen om complicaties van een trombosebeen te voorkomen. Onderzoekers van het Maastricht Medisch Centrum stellen dat bij de helft van de patiënten de draagduur kan worden verkort. Een draagduur van zes maanden zou volgens hen voldoende moeten zijn.

Voor het onderzoek zijn er 865 patiënten uit veertien ziekenhuizen onderzocht. De patiënten met acute trombose werden in twee gelijke groepen verdeeld. De ene groep kreeg gepersonaliseerd advies over het dragen van de steunkous en de andere helft moest de kous 24 maanden dragen. Bij meer dan de helft van de mensen die een persoonlijk behandelplan kregen bleek dat de kous na zes maanden overbodig was. Bij elf procent was dit na een jaar. Hierdoor kan het fysieke ongemak van de patiënten verminderd worden en kunnen er miljoenen zorgkosten bespaard worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN