Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

11/01/2016 Helft dementerende wil geen operatie

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft laten onderzoeken of ouderen met dementie die in een verzorgingshuis in West-Friesland verblijven een operatie willen bij een heupfractuur of andere aandoening. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de ondervraagden geen operatie wensen.

Het onderzoek is uitgevoerd zodat wanneer straks een operatie nodig is dat niet opnieuw vastgesteld moet worden, door bijvoorbeeld een vreemde arts. Wanneer iemand niet geopereerd wil worden kan dat betekenen dat iemand komt te overlijden. Het is voor het eerst in Nederland dat er behandelwensen worden vastgelegd. Samen met de huisarts worden de behandelwensen officieel vastgelegd. Het blijkt dat veel ouderen en hun familie er wel eens over na hebben gedacht, maar hebben het nooit officieel laten vastleggen. De werkwijze blijkt goed uitvoerbaar te zijn en zal uitgebreid worden naar nadere bewoners van verzorgingshuizen en thuiswonende dementeren. Buiten de regio West-Friesland is tevens interesse in deze nieuwe methode.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN