Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

22/07/2016 Half uur per dag bewegen verlaagt risico hartziekten

Uit onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen blijkt dat mensen die dagelijks dertig minuten bewegen 69 procent minder kans heeft op hart- en vaatziekten dan iemand die niet beweegt. Zij hebben tien jaar lang het beweegpatroon van ruim 20.000 hardlopers en wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop onderzocht. Deze cijfers werden vergeleken met het beweegpatroon van inactieve vrienden en familieleden van deze sporters.

Bewegen volgens de Norm Gezond Bewegen, dertig minuten per dag, levert de grootste gezondheidsvoordelen op. Meer sporten is ook gezond, maar levert op dit punt geen gezondheidsvoordeel op. Een klein beetje bewegen helpt ook al, voor bijvoorbeeld ouderen die niet meer dagelijks zo veel beweging kunnen krijgen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN