Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

11/12/2017 Groeiende belangstelling voor kerstdiners voor eenzame ouderen

Steeds meer ouderen maken gebruik van het gratis kerstdiner dat wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Maar liefst zevenduizend ouderen kunnen de komende tijd genieten van een gratis diner. Het kerstdiner voor eenzame ouderen was vorig jaar zo een groot succes dat er dit jaar nog meer plaatsen zijn. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds.

Kerst is voor veel mensen een gezellige tijd met familie en vrienden. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn in Nederland meer dan een miljoen eenzame ouderen die vaak ook met kerst alleen zijn. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom samen met Van der Valk Hotels en Jumbo Supermarkten kerstdiners door het hele land. Eenzame ouderen hebben dan toch een gezellig diner rond de feestdagen. Vrijwilligers kunnen ook gratis pakketten afhalen bij Jumbo om zelf iets te organiseren voor eenzame ouderen in de buurt. Tijdens deze maaltijden kunnen bijvoorbeeld duurzame relaties ontstaan met eenzame ouderen zodat zij na de feestdagen minder eenzaam hoeven te zijn.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN