Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

17/11/2015 Google doneert 46 miljoen voor onderzoek hartziekten

Op een bijeenkomst van de American Heart Assiciation (AHA) heeft Google bekend gemaakt dat zij 46,6 miljoen euro schenkt aan één team onderzoekers. Zij ontvangen die geld verspreid over een periode van vijf jaar. Het is opvalland dat Google het bedrag niet verdeeld over meerdere onderzoeksteams.

Volgens Google is het een gedurfde nieuwe aanpak. De traditionele manier van fondsenspreiding werkt niet altijd en maakt het niet mogelijk om langdurig onderzoek te doen naar een complex onderwerp. Onderzoekers kunnen zich inschrijven om in aanmerking te kopen voor het geldbedrag. Zij moeten met een plan van aanpak op een A4’tje kunnen aantonen wat zij van plan zijn. In februari wordt het geldbedrag uitgeloofd.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN