Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

30/12/2016 Ggz-instelling Arkin eist extra geld van Zilveren Kruis

Wanneer zorgverzekeraar Zilveren Kruis niet 8 miljoen extra geld beschikbaar stelt, dan zal Ggz-instelling Arkin lopende behandelingen van zwaar psychiatrisch patiënten staken. Wanneer de behandelingen worden gestaakt dan zullen zwaar psychiatrische patiënten mogelijk op straat dreigen te worden gezet.

Over 2016 zijn er afspraken gemaakt met het Zilveren Kruis over vergoedingen. Echter Arkin eist nu 8 miljoen extra geld, dan eerder was afgesproken. Het gaat vooral om meerkosten die boven het afgesproken bedrag uitkomen. Arkin heeft in 2016 meer dure zorg en extra intensieve zorg geleverd aan haar patiënten.

Omdat Arkin bang is dat het Zilveren Kruis de extra kosten niet wil vergoeden is er druk gezet op de zorgverzekeraar om deze te overtuigen van de redenen van overschrijding.

Bij Arkin zijn 70% van de 30.000 patiënten verzekerd bij het Zilveren Kruis.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN