Nieuws

01/12/2015 Geen operaties kno-artsen UMC Utrecht

De twee omstreden kno-artsen uit het UMC Utrecht voeren voorlopig geen operaties meer uit. Zij waren vorige week al met verlof en zijn nog steeds vrijgesteld van patiëntenzorg. Zij krijgen wel hun salaris nog en geven ook nog colleges aan studenten. Door alle commotie zijn zij echter niet in staat om complexe operaties uit te voeren aldus het ziekenhuis. Het betreft het hoofd van de afdeling en een chirurg.

Het televisieprogramma Zembla heeft onlangs een uitzending besteedt aan de misstanden op de afdeling. Anonieme bronnen hebben meldingen gedaan over de angstcultuur die er heerst en over fouten die gemaakt worden. Een chirurg zou tot twee keer toe een slagader hebben doorgesneden, beide keren is de patiënt overleden. In het dossier van een van de overledene stond dat een lijkschouwer een natuurlijke dood heeft geconstateerd, de lijkschouwer geeft echter aan dat hij het stoffelijk overschot nooit heeft onderzocht. De sterfgevallen hadden veel eerder gemeld moeten worden aan de inspectie voor de gezondheidszorg.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN