Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

01/11/2016 Forse stijging aantal ouderen dat overlijdt door val

Het aantal ouderen dat overlijdt na een val is in tien jaar tijd verdubbeld. In 2015 overleden 3.267 mensen van 65 jaar en ouder aan de gevolgen van een valpartij. Dat aantal is 32 procent hoger dan in 2010 en zelfs twee keer zo veel als in 2015. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek in opdracht van Trouw.

De meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen is vallen, het aantal mensen dat valt en hierdoor overlijdt zal naar verwachting de komende jaren alleen maar stijgen. Mede doordat ouderen langer thuis moeten blijven wonen stijgt het risico op vallen. Vallen kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld een blaasontsteking of medicijngebruik zoals slaappillen of antidepressiva. Een andere reden van vallen is overschatting van de ouderen zelf. Zij denken vaak dat ze het nog wel onder controle hebben.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN