Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

16/11/2016 Flinke stijging aantal meldingen medische missers

Het aantal meldingen van medische missers in ziekenhuizen is dit jaar flink gestegen. Het aantal meldingen in het eerste half jaar was fors hoger dan het aantal meldingen in het eerste half jaar van 2015. In dat jaar kwamen er in totaal 958 meldingen binnen bij de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ), in de eerste helft van 2016 zijn er al 752 medische missers gemeld. Dat blijkt uit berichtgeving van de NOS die de cijfers van de IGZ hebben onderzocht.

De toename van het aantal meldingen betekend niet dat er meer fouten gemaakt worden. Doordat ziekenhuizen meer melden kan er vaker onderzocht worden wat er fout is gegaan zodat men kan leren van de fouten. De inspectie heeft in 2015 21 keer een boete uitgedeeld aan zorgaanbieders wegens onzorgvuldig of ondeskundig handelen. Het aantal medische missers dat in de media uitgelicht wordt neemt ook toe, de inspectie meld dat er na dit soort uitzendingen duidelijk meer meldingen gedaan worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN