Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

23/09/2016 Extra toezicht op wijkverpleging door Zorgautoriteit

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat de komende maanden extra scherp in de gaten houden of zorgverzekeraars zich aan hun zorgplicht houden met wijkverpleging. De aanleiding hiervoor zijn de diverse signalen van zorgorganisaties die patiëntenstops invoeren omdat zij niet voldoende geld ontvangen van zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars en wijkverpleging hebben al langer problemen met elkaar over zorgbudgetten. Zorgverzekeraars zijn echter verplicht hun verzekeringnemers te voorzien van voldoende wijkverpleging. Indien een aanbieder dat niet kan leveren zijn zij verplicht op zoek te gaan naar een geschikt alternatief. Er zijn eveneens signalen dat de zorgverzekeraars ook voor komend jaar te krap wijkverpleging inkopen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN