Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

05/08/2016 Europese subsidie van 28 miljoen voor bestrijding kinkhoest

Voor het internationale onderzoeksproject PERISCOPE is er een Europese subsidie uitgetrokken van 28 miljoen euro. Zeven miljoen euro is afkomstig van de Bill en Melinda Gates foundation. Onder meer het Radboudumc, het LUMC en het RIVM maken deel uit van het internationale onderzoeksproject.

Op de korte termijn bieden de huidige vaccinaties tegen kinkhoest voldoende veiligheid tegen de ernstige ziekte. Deze vaccins voorkomen echter niet dat op de langere termijn infectie met de kinkhoestbacterie kunnen ontstaan. Daarom is er meer kennis nodig over de huidige vaccins om dergelijke problemen te voorkomen in de toekomst. Kinkhoest is een zeer besmettelijke ziekte die voor niet-gevaccineerde baby’s dodelijk kan zijn.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN