Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

13/09/2016 Drie aanhoudingen vanwege grootschalige pgb-fraude

In verband met een onderzoek naar een miljoenenfraude met het persoonsgebonden budget, dat al een enige tijd loopt, zijn drie personen aangehouden. Het gaat om een 61-jarige man en een 61 jarige vrouw uit Amersfoort en een 36-jarige vrouw uit Vleuten. Zij zouden betrokken zijn bij een zorginstelling uit Houten.

De zorginstelling wordt ervan verdacht in de periode 2012-2014 op grote schaal gefraudeerd te hebben met het pgb. Zij zouden zorg gefactureerd hebben die nooit geleverd is. Het onderzoek werd gestart nadat diverse familieleden zich meldde omdat zij geen inzicht hadden in de financiën. Het zou in totaal gaan om 2,5 miljoen euro. Een advocaat heeft namens 74 (ex-)cliënten aangifte gedaan, daarnaast heeft het Zorgkantoor aangifte gedaan tegen de instelling.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN