Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

23/08/2016 Door drukte zijn huisartsenposten slecht bereikbaar

Uit onderzoek van huisartsenposten zelf blijkt dat zij de stijgende zorgvraag heel erg slecht aan kunnen. In het weekend en in de avond en nachturen is er eens steeds slechter bereikbaarheid van huisartsenposten.

Er zijn steeds meer visites en consulten en de zorgvragen zijn ingewikkelder dan voorheen.

De consumentenbond heeft ook een onderzoek gedaan en daaruit komt naar voren dat er veel huisartsenposten wachttijden hadden van meer dan 2 minuten. De consumentenbond noemde dit ontmoedigend lang.

De problemen lijken te komen door toenemende vergrijzing en omdat er meer mensen zijn met psychische klachten die langer thuis blijven wonen.

Op korte termijn willen huisartsen in Nederland in gesprek met de Landelijke Huisartsen Vereniging, zorgverzekeraars en diverse patiëntenorganisaties.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN