Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

19/12/2016 D66 grens bij 75 jaar voor voltooid leven

Wanneer D66 het voor het zeggen heeft kan een oudere met een voltooid leven pas hulp bij zelfdoding krijgen wanneer hij of zij 75 jaar is. Dit staat in een wetsvoorstel dat de partij begin 2017 zal indienen.

Een speciaal opgeleide levenseindebegeleider moet beoordelen of de wens van zelfdoding duurzaam, weloverwogen en zonder druk van buitenaf tot stand is gekomen. De begeleider beoordeeld dit in twee gesprekken met een tussenpoos van twee maanden. Een tweede begeleider zal beoordelen of het traject correct is verlopen. Een regionale toetsingscommissie controleert het achteraf, aldus D66. Het kabinet heeft al eerder aangegeven aan een dergelijk wetsvoorstel te willen werken, Minister Edith Schippers noemde destijds geen leeftijdsgrens. De VVD is tegen een leeftijdsgrens en de christelijke partijen en de SP hebben aangegeven niet mee te werken aan een dergelijke wetswijziging.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN