Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

10/11/2015 Consument uren per week bezig met regelen zorg

Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie NPCF, samen met Landelijk Platform GGZ, Ieder(in) en Per Saldo, blijkt dat consumenten veel tijd kwijt zijn aan het regelen van zorg. De helft van de mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben zijn een uur of meer per week bezig met het regelen. Dertig procent koste het meer dan twee uur per week en een kleine groep consumenten is zelfs tot acht uur per week bezig om alle zorg te regelen.

Vooral het regelen van zorg of ondersteuning bij jeugzorg is lastig, alsmede het aanvragen van hulpmiddelen en begeleid wonen. Sommige consumenten schakelen anderen in om het te regelen. Mensen met een beperking of aandoening waar zij zorg voor ontvangen lopen tegen meer hindernissen aan. Zij ervaren ook problemen met het organiseren van verzekeringen, huisvesting, inkomen en werk. Het ministerie van Volksgezondheid hebben de resultaten van het onderzoek vandaag ontvangen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN