Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

10/02/2016 Compromis regeringspartijen over pgb

De VVD en PvdA hebben een oplossing gevonden voor hun meningsverschil over het persoonsgebonden budget (pgb) in de zorgverzekeringswet. De coalitie, goed voor een kleine meerderheid in de Kamer, willen op dit moment geen extra eisen in de wet vastleggen rondom het pgb. Er was onenigheid over het toekennen van het pgb aan mensen via de zorgverzekeringswet. VVD en PvdA vinden het op dit moment niet nodig dat er extra regels komen waaraan verzekeraars zich moeten houden.

Op dit moment hebben de zorgverzekeraars al een zorgplicht en moeten zij zorgen voor een goede uitvoer van het pgb. Staatssecretaris van Rijn wil ook geen extra regels in de wet doorvoeren. Volgens hem kan dat ook later als uit onderzoeken blijkt dat er zaken niet goed verlopen. De oppositie reageert met onvrede, zij vinden dat de PvdA zich voor het karretje van de VVD laat spannen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN