Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

21/11/2017 Bijna verdubbeling personeelstekort zorg in een jaar

Zorgorganisaties hadden elke maand een personeelstekort gehad van bijna 10.000 mensen. Een jaar geleden was dat nog 5400. Het aantal vacatures in ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg stegen met 80 procent. Dat meldt Trouw op basis van cijfers van het UWV.

Deze cijfers geven geen volledig beeld maar zijn een goed indicatie van de situatie. De komende jaren zal het aantal medewerkers in de zorg toenemen met 125.000. De personeelstekorten zetten het bestaande personeel behoorlijk onder druk. Veel zorgmedewerkers klagen over de hoge werkdruk. Een oplossing op korte termijn zou kunnen zijn dat overbodige regels en administratieve taken worden geschrapt. Zo blijft er meer tijd over om zorg te leveren.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN