Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

21/09/2016 Betere zichtbaarheid voor specialist ouderengeneeskunde nodig

Beroepsvereniging Verenso stelt in een open brief aan het kabinet en de Tweede Kamer dat de specialist ouderengeneeskunde beter zichtbaar moet zijn. Zonder hun extra ondersteuning zal de huisarts overbelast raken, de seh van het ziekenhuis vollopen en worden ouderdomsproblemen te weinig aangepakt.

De politiek moet er voor zorgen dat er geen belemmeringen zijn voor de inzet van specialisten in ouderengeneeskunde, vooral omdat het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. De specialist ouderengeneeskunde weet als geen ander hoe je samen met een ouderen patiënt een behandelplan kan maken. Preventieve maatregelen zijn van groot belang om er voor te zorgen dat er minder ouderen vallen, zij minder fouten maken met geneesmiddelen en er dus minder ziekenhuisopnames volgen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN