Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

05/07/2016 Beroepsvereniging pleit voor noodzakelijke kwaliteitsverbetering

De beroepsvereniging voor specialisten in de ouderengeneeskunde, Verenso, vindt het de hoogste tijd voor een noodzakelijke kwaliteitsverbetering in de verpleeghuissector. Dat concludeert Verenso naar aanleiding van het inspectierapport waaruit blijkt dat tientallen verpleeghuizen in Nederland ondermaats presteren.

De namen van de instellingen worden op aandringen van de Tweede Kamer later vandaag bekend gemaakt. De Tweede Kamerleden zijn verontwaardigd over de slechte staat van de verpleeghuiszorg. Veel (voormalig) personeelsleden uit de sector betwijfelen of de kwaliteitsverbetering haalbaar is vanwege het ernstige tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en gekwalificeerde verzorgenden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN