Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

28/10/2016 Bang voor gebrek aan energie door ouder worden

Nederlanders vrezen vooral voor gebrek aan energie, geheugen verlies en verminderde mobiliteit. Dat blijkt uit onderzoek van GfK, zij hebben 27.000 mensen in 17 landen vragen gesteld over de fysieke ongemakken die ouder worden met zich meebrengt. Nederlanders maken zich het minst zorgen over grijs worden of rimpels krijgen.

Nederlandse vrouwen vrezen het meest voor gebrek aan energie, terwijl mannen het bangst zijn voor geheugenverlies. Dit komt redelijk overeen met de respondenten uit de andere landen waarbij deze twee verschijnselen de lijst aanvoeren. In Spanje, Mexico en Argentinië maken mensen zich het meest zorgen over het verliezen van zicht. In Rusland is men het bangst om de tanden te verliezen en in Japan maken zij zich meer zorgen over rimpels dan in andere landen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN