Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

06/01/2016 Arts wil mogelijkheid weigeren euthanasie

Artsenfederatie KNMG geeft aan dat artsen zelf de mogelijkheid willen krijgen om te bepalen of en hoe zij meewerken aan euthanasie van een patiënt. De meeste artsen staan open voor euthanasie maar willen niet verplicht worden altijd mee te gaan in de wens van de patiënt. Zij willen niet dat patiënten die kunnen afdwingen. Artsen mogen nu euthanasie uitvoeren wanneer een patiënt ondraaglijk en uitzichtloos lijdt en de patiënt vooraf heeft gevraagd om uit vrije wil te sterven.

De Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde (NVVL) pleit voor een zogenaamde ‘laatstewilpil’. Met deze pil kunnen mensen zelf een einde aan hun leven maken. Volgens van de Graag van de KNMG gaat dit echter te ver en zal het nooit zo ver moeten komen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN