Nieuws

02/06/2016 Apothekers frauderen voor miljoenen

Deze week zijn er in tien panden in midden en zuid Nederland doorzoekingen gedaan in verband met declaratiefraude door een apothekersorganisatie. De Inspectie SZW is een miljoenenfraude met medicijnen op het spoor.

De inspectie vermoed dat de organisatie dure (preferente)medicijnen bij de zorgverzekeraars in rekening bracht, terwijl aan patiënten goedkope (niet-preferente) medicijnen werden verstrekt. Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie meldt dat het om een omvangrijke miljoenen fraude gaat. De organisatie, het bedrijf dat de administratie en facturatie van de medicijnen verzorgt en de twee bestuurders van die organisaties worden als verdachten beschouwd. Valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen zijn de zaken waarvan zij worden verdacht. De administratie is in beslag genomen  en is er beslag gelegd op bankrekeningen en onroerend goed.

Het OM heeft geen aanwijzingen dat de individuele apothekers of apotheken op de hoogte waren van de fraude. Dit is vermoedelijk op het hoofdkantoor gepleegd.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN