Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

04/11/2016 Alzheimer-medicijn gevonden door onderzoekers

Er is een medicijn gevonden waarmee Alzheimer mogelijk voorkomen kan worden of in te perken. Onderzoekers hebben een middel gevonden dat de vorming van de schadelijke herseneiwit bèta-amyloïde verhindert. Eerder deze week publiceerde onderzoekers van Merck al een artikel over het middel da verubecestat heet.

Het middels is succesvol getest op ratten, apen en mensen, er is echter nog niet veel duidelijk over de werking op geheugen en gedrag, aldus berichtgeving in NRC. De langetermijneffecten zijn ook nog niet bekend. Volgens de fabrikanten van het middel zijn er geen bijwerkingen en lijkt het middel veilig. Sommige proefdieren kregen plukken grijze haar maar dit verschijnsel kwam niet voor bij mensen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN