Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

10/06/2016 Alzheimer in vroeg stadium detecteren met bloedtest

Er is door wetenschappers een bloedtest ontwikkeld die de eerste fase van alzheimer met 100 procent accuraatheid kan detecteren. Een team van medici van de Rowan University uit New Jersey hebben de test uitgevoerd bij 236 mensen met een Mild Cognitive Impairment (MCI), vaak een voorfase van alzheimer maar niet altijd. Met antilichamen hebben de onderzoekers vast weten te stellen bij welke MCI-patiënten daadwerkelijke sprake was van alzheimer.

Iedere keer stelde zij het juist vast. Dit houdt in dat zodra vastgesteld is dat iemand MCI heeft er ook direct vastgesteld kan worden of deze patiënt ook alzheimer zal ontwikkelingen. De onderzoekers verwachten dat de tests wordt doorontwikkeld zodat het in de toekomst daadwerkelijk gebruikt kan gaan worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN