Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

22/11/2017 Akkoord over minder papierwerk wijkverpleging

Er zijn afspraken gemaakt over de vermindering van het papierwerk voor wijkverpleegkundigen. Vanaf volgend jaar moeten wijkverpleegkundigen al minder administratieve lasten krijgen. Dat is afgesproken tussen minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en de vertegenwoordigers van wijkverpleegkundigen, zorgverzekeraars, toezichthouders en zorgaanbieders.

Tien knelpunten zijn aangewezen die moeten worden opgelost. Zo moet er bijvoorbeeld gestopt worden met het elke vijf minuten registreren van handelingen. Daarnaast moet zorginkoop gemakkelijker worden en moet er een inhaalslag gemaakt worden met digitalisering. In het voorjaar moet er een plan van aanpak zijn voor het oplossen van de tien knelpunten.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN