Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

24/01/2017 Acute zorg loopt vast in Amsterdam

Bestuursvoorzitter Hans van der Schoot van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) stelt dat de acute zorg in Amsterdam is vastgelopen. Wegens doorgeschoten concurrentie en een gebrek aan onderlinge afstemming moeten onder andere Spoed Eisende Hulp en verloskundige afdeling patiënten weigeren.

Tijdens het Nationaal Zorgdebat in Amsterdam heeft van der Schoot zijn zorgen geuit. SEH’s zitten vol en er is vaak te weinig mogelijkheid om acute patiënten op te nemen. Ook veel verloskundige patiënten zoeken te lang naar een plek om te bevallen. In 2016 moest het OLVG met locaties in Oost en West ruim 1200 zwangere vrouwen weigeren. Dat is een verdubbeling van het aantal ten opzichte van voorgaande jaren. De oplossing zit volgens van der Schoot in een integraal Deltaplan voor acute zorg dat door zowel verzekeraars als zorgaanbieders wordt gevolgd. Wat van der Schoot betreft wordt het wettelijk verplicht dat zorgverzekeraars en zorgaanbieders met elkaar samenwerken.

Bekijk hier het Nationaal Zorgdebat terug

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN