Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

30/11/2017 Acties ambulancepersoneel zijn opgeschort

Voorlopig zal het ambulancepersoneel hun werk niet meer neerleggen. Tot in ieder geval half januari zijn de stakingen waarmee het personeel dreigde van de baan. Vakbonden hebben gesprekken gevoerd met minister Bruno Bruins (medische zorg) en de werkgevers. Zij denken er nu met de werkgevers uit te kunnen komen.

De bonden willen betere arbeidsvoorwaarden en extra inzet van personeel afdwingen. Ze dreigde met een actie waarbij ambulances uitsluitend uitreden voor spoedgevallen. Door het overleg met Bruins is dit van de baan voorlopig. FNV zegt blij te zijn met de toezegging van extra geld om personeel op te leiden en de inzet van twintig extra ambulances in 2018. Het ministerie en de werkgevers kijken ook terug op een goed gesprek.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN