Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

13/04/2016 Aantal ziekenhuizen met patiëntportaal stijgt

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal ziekenhuizen dat een online patiëntportaal aanbiedt is verdriedubbeld sinds vorig jaar. Ruim twintig procent van de ziekenhuizen in Nederland werkt met een dergelijke portaal. Ondanks de forse groei blijkt dat nog niet alle medische gegevens beschikbaar zijn in de online systemen omdat niet alle specialismen meewerken.

Patiënten hebben daardoor nog geen toegang tot alle medische gegevens en kunnen ook niet bij alle specialismen online een afspraak maken. De verwachting dat patiënten kunnen aanhaken middels mobiele devices en dergelijke is niet uitgekomen. Er zijn nog diverse obstakels te overwinnen zoals privacy en bijvoorbeeld de vraag wie verantwoordelijk is voor gegevens die patiënten zelf invoeren? Tot nu toe beheren ziekenhuizen zelf alle data.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN