Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

03/02/2017 Aantal Nederlanders met huidkanker groeit

Het aantal mensen in Nederland dat huidkanker krijgt groeit, in 2016 kregen 15.836 mensen de diagnose. Een jaar eerder waren dat nog 14.738 patiënten. Uit de cijfers die vrijdag gepubliceerd zijn door het Integraal Kankercentrum (IKNL) blijkt dat meer mannen dan vrouwen huidkanker kregen: 8.174 tegen 7.662 gevallen. In 1990 waren er slechts 3.882 Nederlands waarbij de diagnose huidkanker is gesteld, dat betekent een stijging van 304 procent in 26 jaar. Ten opzichte van 2005 is het huidige aantal verdubbeld.

KWF-kankerbestrijding laat weten dat het stijging deels te maken heeft met bovenmatige blootstelling aan UV-straling. Mensen moeten er alert op zijn om niet te verbranden in de zon. Ernstige verbranding zou de kans op huidkanker op latere leeftijd verdubbelen. Darmkanker is na huidkanker de meest voorkomende kankersoort.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN