Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

08/03/2016 55-plussers moeten meer bewegen met rugklachten

Onderzoeker en huisarts in opleiding Wendy Enthoven van het Erasmus MC heeft een promotieonderzoek gedaan naar rugpijn bij 55-plussers. Zij heeft geconstateerd dat driekwart van de 55-plussers met rugklachten pijnmedicatie inneemt die de pijn nauwelijks verminderen. Daarentegen ontstaan diverse bijwerkingen bij het gebruik van deze pijnstilling.

Paracetamol en NSAID’s (ontstekingsremmers zoals ibuprofen en diclofenac) blijken weinig effect te hebben. Er zijn zelfs aanwijzingen dat paracetamol niet beter werkt dan een placebo bij pijn in de lage rug. De onderzoeker stelt dat het beter is dat 55-plussers meer gaan bewegen bij rugpijn, ondanks dat het vervelend kan zijn. Ouderen zijn vaak bang om iets te forceren, in de praktijk blijkt dat echter niet het geval te zijn en nemen de klachten af.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN