Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

05/02/2016 16 miljoen voor onderzoek antibioticaresistentie

Minister Edith Schippers, Volksgezondheid, heeft 16 miljoen euro stelt de komende zes jaar 16 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar antibioticaresistentie. Door overmatig en onzorgvuldig antibioticagebruik in de veehouderij en zorg worden steeds meer bacteriën resistent. Het risico dat eenvoudig te genezen ziektes zoals een blaasontsteking levensbedreigend worden is aanwezig. De antibioticaresistente bacteriën kunnen grote gevolgen hebben voor de volksgezondheid.

De bestrijding van antibioticaresistente bacteriën is een van de prioriteiten van Schippers tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland. Komende week wordt er voor het eerst door diverse Europese bewindslieden van landbouw en zorg gesproken over het probleem.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN