Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nederlanders zijn positief over euthanasie

Een groot deel van de Nederlanders zijn positief over de mogelijkheid van euthanasie in Nederland. 88 procent van de ondervraagden vindt het goed dat er een euthanasiewet is, ruim 75 procent kan zich voorstellen dat zij ooit zelf gebruik maken van de mogelijkheid om euthanasie te plegen. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat het mogelijk moet zijn dat mensen met dementie, een psychiatrische aandoening of ouderen met een “voltooid leven” in sommige stadia kunnen kiezen voor euthanasie, slechts 15 procent is hier juist tegen. Het aantal gevallen van euthanasie neemt toe, vorig jaar overleden er 6.091 mensen door hulp bij zelfdoding, dat zijn er 557 meer dan een jaar eerder. Het onderzoek is uitgevoerd door het VUmc, Erasmus MC, het AMC, het UMC en het CBS.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN