Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Medische gegevens digitaal van ambulance naar ziekenhuis

De Spoedeisende Hulp en het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis ontvangen sinds deze week digitaal medische gegevens van een patiënt in een ambulance. Dankzij een beveiligde digitale koppeling en het informatiesysteem in het ziekenhuis kan het medisch team zich beter voorbereiden op de komst van een patiënt.

De Spoedeisende Hulp kan op een scherm zien welke patiënt onderweg is, met welke urgentie en wat de verwachtte aankomsttijd is. Indien de aankomsttijd wijzigt is dit real time te zien op het scherm. Hartfilmpjes, foto’s en andere medische gegevens kunnen alvast ingezien worden door het personeel op de SEH of het Brandwondencentrum.

Het grootste verschil in deze wijziging van informatie delen is de mogelijkheid om beeld mee te verzenden. Artsen op de SEH of specialisten van het Brandwondencentrum kunnen direct advies geven aan het ambulance personeel. Met het door Ambulancezorg Groningen en Martini Ziekenhuis ontwikkelde systeem is het mogelijk dat alle ambulances in Nederland de informatie kunnen overdragen naar de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN