Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Extra geld ouderenzorg moet niet alleen naar verpleeghuizen gaan

Het extra geld dat beschikbaar is gekomen voor de ouderenzorg zou niet uitsluitend besteed moeten worden aan het verbeteren van verpleeghuiszorg. Diverse organisaties pleiten voor een betere verdeling van het geld over de gehele breedte van de ouderenzorg.

In een brief aan informateur Edith Schippers vragen diverse zorgorganisaties en seniorenorganisatie ANBO om een betere verdeling. In een verklaring stellen zij dat slechts acht procent van de ouderen in Nederland in een zorginstelling woont. Het is dus van groot belang dat de gelden die beschikbaar zijn voor de langdurige ouderenzorg evenwichtig word verdeeld. De organisaties stellen dat de beeldvorming van verpleeghuizen incorrect is en het leven in een verpleeghuis niet dramatisch is. Zij zijn uiteraard van mening dat zaken kunnen verbeteren, maar dat geldt voor de gehele ouderenzorg en daar is geld voor nodig.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN