Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

14/07/2015 Zorgverzekeraar wil geen lange contracten

De Nederlandse zorgverzekeraars zijn huiverig voor lange contracten in de zorg. In onderhandelingen met de zorgverzekeraars zetten zorgaanbieders in op langdurige contracten. Momenteel zijn er bijna alleen maar contracten voor 1 jaar, terwijl 75 procent van de zorgaanbieders een contract voor twee jaar wil afsluiten.

Banken zien het liefst dat zorgaanbieders langdurige contracten afsluiten zodat zij ook geld durven uit te lenen aan zorgaanbieders. Nu zijn banken huiverig omdat er risico’s op de loer liggen zoals faillissementen in de zorg.

Zorgverzekeraar De Friesland heeft onlangs een contract voor 5 jaar afgesloten met het Medisch Centrum Leeuwarden. Deze zijn erg tevreden en kunnen nu hun beleid hierop aanpassen.

Zorgverzekeraars zoals Achmea en VGZ zetten nog niet in op langdurige contracten voor zorgaanbieders.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN