Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

05/07/2016 Ziekenhuizen hebben tegenvaller

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft laten weten dat ziekenhuizen in Nederland een grote tegenvaller krijgen. Verpleegkundigen eisen met terugwerkende kracht hun onregelmatigheidstoeslag over hun vakantie-uren.

In de oude cao zijn er geen afspraken over toeslag bij onregelmatig werken. In de nieuwe cao van ziekenhuizen staat dat verpleegkundigen die onregelmatig werken nu ook recht hebben op onregelmatigheidstoeslag. Het gaat dan om een gedeelte van het loon over uren die buiten kantoortijden zijn gemaakt.

Diverse verpleegkundigen claimden met succes dat ze recht hebben op terugbetaling van toeslag over vakantie uren, met in achtneming van de voorgaande 5 jaar.

Deze tegenvaller kan ziekenhuizen een strop van €136 miljoen kosten. Ook zijn er al ziekenhuizen die geen rechtszaak afwachten en in kader van goed werkgeverschap hun personeel de toeslag uitkeren. Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is een van deze ziekenhuizen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN