Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

18/10/2016 Vooral op platteland komen ambulances te laat

Op het platteland gebeurt het regelmatig dat ambulances niet binnen de afgesproken norm van vijftien minuten aankomen bij een noodgeval. Dat blijkt uit onderzoek van RTL nieuws, zij hebben gegevens van meer dan 400.000 ambulanceritten in 2015 geanalyseerd.

In Zeewolde kwamen ambulances het vaakst te laat. In 29 procent van de gevallen duurde de rit naar het noodgeval een kwartier of langer. De landelijke afspraak is dat 95 procent van alle ambulanceritten binnen een kwartier ter plaatse zijn. Bij 58 procent van alle noodgevallen in Nederland was de ambulance ter plaatse binnen een tijd van tussen de vijf en tien minuten, 29 procent van de ritten namen tussen de tien en vijftien minuten in beslag. In Uitgeest kwamen de ambulances in alle 33 gevallen op tijd aan.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN