Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

02/12/2016 Volgens ActiZ vergoeden zorgkantoren te weinig zorg

Brancheorganisatie ActiZ schrijft vandaag dat er voor zorgorganisaties een grens is bereikt. Volgens ActiZ betalen zorgkantoren en zorgverzekeraars al jaren een te laag tarief voor het verlenen van ouderenzorg, ondanks voldoende budget.

De ouderenzorg zal nog meer verschralen wanneer hogere tarieven uitblijven. De Nza-tarieven lopen volgens ActiZ niet gelijk op met de Nederlandse loonstijgingen.

Volgens ActiZ zullen zorgorganisaties het moeilijker krijgen en zullen deze personeel moeten ontslaan met als effect weer minder mensen en handen aan bed. Door de werkdruk zullen minder mensen een baan in de zorg aantrekkelijk vinden en zullen er wachtlijsten ontstaan.

Verschillende zorgorganisaties hebben het financieel zwaar en daardoor worden er door deze zorgbedrijven minder investeringen gedaan in nieuwe ontwikkelingen en in zorgvastgoed.

ActiZ waarschuwt voor verschraling van de ouderenzorg in Nederland.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN