Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

28/02/2016 Veel vereenzaming en vervuiling bij cliënten in thuiszorg

Een steeds groter wordend probleem is de vereenzaming en vervuiling van cliënten in de thuiszorg. Dit is wat medewerkers van thuiszorgorganisaties zien. Vereenzaming en vervulling lijkt toch echt te komen doordat thuiszorgorganisaties contractueel minder zorguren kunnen invullen.

Onderzoekprogramma De Monitor heeft een enquête gehouden onder 629 medewerkers die werken in de huishoudelijke verzorging en zijn aangesloten bij Vakbond FNV.

Ook blijkt dat cliënten steeds vaker pogingen ondernemen om zelf huishoudelijke werkzaamheden op te pakken wanneer ze gekort zijn met uren. Soms levert dit ongelukken op.

De thuiszorgmedewerkers werken onder steeds grotere druk om hun werkzaamheden binnen de vooraf bepaalde tijd af te hebben.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN