Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

11/05/2017 Te weinig zorggeld voor gemeenten

Miljoenen euro’s komen dit jaar tekort, in zeker één op de vier Nederlandse gemeenten. Er is te weinig geld beschikbaar om de zorg voor inwoners en bijstandsuitkeringen te kunnen betalen. Vereniging Nederlandse Gemeenten meldde dit donderdag in Trouw.

Uit eigen onderzoek van de vereniging bleek dat er in meerdere ‘potjes’ een tekort bestaat. Zo gaat het om een gezamenlijk tekort van 270 miljoen euro voor bijstandsgelden, en een tekort van 48 miljoen voor zorg en ondersteuning. Ook jeugdhulp moet het doen met enkele tientallen miljoenen minder dan er nodig is, zegt Staf Depla, voorzitter van de VGN-commissie.

De VNG stelt dat er meer tijd en geld nodig is voor gemeenten om de zorgtaken beter te kunnen organiseren voor de inwoners. De vereniging is bovendien van mening dat het Rijk nog ondersteuning moet blijven bieden aan de gemeenten waar nog niet alles op orde is, sinds de verschuiving van een groot aantal zorgtaken in 2015.

Voor meer achtergrondinformatie verwijzen we u graag door naar het artikel in Trouw.  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN