Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

06/05/2016 Relatief lage hartsterfte in Nederland

Van alle landen in Europa behoort Nederland tot de landen met de laagste sterfte als gevolg van een hartaanval. Het Europees statistiekbureau Eurostat heeft bekend gemaakt dat er 9378 Nederlanders hierdoor overleden in 2013, dat is 6,6 procent van alle doodsoorzaken in Nederland.

Alleen Frankrijk (6 procent) en Portugal (6,5) procent heeft relatief gezien minder sterfte als gevolg van een hartaanval. Litouwen heeft het hoogste aantal, met 37 procent voeren zij de lijst aan. Gevolgd door Letland, Slowakije en Tsjechië. De Hartstichting geeft aan dat het hartsterfte cijfer in Nederland laag is omdat Nederlanders over het algemeen gezond leven en er zorg van goede kwaliteit is. In Oost-Europa is een hoog sterftecijfer als gevolg van een ongezonde leefstijl. Meer mensen roken daar en eten veel verzadigde vetten. Een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk zijn hiervan het gevolg.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN