Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

09/06/2015 Patiënten bezoeken liever huisarts dan specialist

Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat patiënten liever naar de huisarts gaan dan naar de specialist voor een kleine ingreep. Voor het onderzoek zijn bijna 10.000 mensen ondervraagd. Met name de kortere wachttijd, bereikbaarheid en bekendheid met de arts zijn belangrijke factoren.

De behandeling van een huisarts valt niet onder het eigen risico, de behandeling van een specialist wel. De NPCF vindt dat huisartsen zichtbaarder moeten worden en nog vaker behandelingen uitvoeren in plaats van een specialist. Sommige patiënten denken dat behandelingen beter uitgevoerd kunnen worden door een specialist, terwijl de huisarts net zo goed bijvoorbeeld een spiraaltje kan plaatsen of een moedervlek wegbranden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN