Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

01/11/2016 Nederlandse specialisten willen openheid bij calamiteiten

Uit een enquête van de Federatie Medisch Specialisten blijkt dat een deel van medisch specialisten in Nederland na een calamiteit een stap terug wil doen.

De enquête is voorgelegd aan 1750 medisch specialisten. De vraag was: wat doet een calamiteit met een medisch specialist en wat zijn de ervaringen daarmee. Na een ernstig medisch incident heeft 15 procent van de medisch specialisten overwogen tijdelijk te stoppen. Een meerderheid van de specialisten wil zeker de mogelijkheid hebben om dit te doen.

Na een calamiteit van een medisch specialist loopt het zelfvertrouwen wel een deuk op. Uit de enquête blijkt dat ze het gevoel hebben gefaald te hebben. Wel geeft men aan dat er goede ondersteuning is bij collega’s en medische staf na een medisch incident.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN