Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

27/09/2016 Nederlanders redelijk positief over huisartsenposten

Nederlanders zijn over het algemeen behoorlijk tevreden over huisartsenposten die zij bezoeken, dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door NOS in samenwerking met regionale omroepen. Limburgers en Brabanders zijn het minst tevreden, Friezen en Drenten het meest. Lange wachttijden ondanks het feit dat patiënten een tijdsafspraak hebben is de grootste ergernis van patiënten. In Brabant en Limburg zijn de wachttijden het langst.

Twee derde van de 15.500 ondervraagden geven aan dat ze goed geholpen worden op de huisartsenpost, de helft zegt dat de ervaring in het algemeen prima is. Een op de vijf patiënten vindt dat niet. De meeste mensen zijn tevreden over de telefonische bejegening voorafgaand aan een bezoek aan een huisartsenpost.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN