Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

22/06/2015 Miljoenen in zorg aan onnodig fiscaal advies uitgegeven

De afgelopen jaren hebben medisch specialisten en ziekenhuizen voor tientallen miljoenen euro’s aan onnodig fiscaal advies uitgegeven.

Om de belastingdienst tegemoet te komen hebben vrijgevestigde medisch specialisten medisch-specialistische bedrijven opgericht, puur om de belastingdienst tegemoet te komen. De veranderende declaratieregels vroeg toen om een andere ondernemersstatus.

Verschillende fiscalisten hebben nu laten weten, nadat ze een beschikking van de belastingdienst van twee artsenmaatschappijen in het West Fries Gasthuis in Hoorn hebben ingezien, dat de inspecteur spreekt over gewoon fiscaal ondernemerschap.

Naar nu blijkt hadden medisch specialisten helemaal geen ingewikkelde constructies hoeven op te zetten en/of een andere organisatie op te zetten. De belastingdienst ziet hen als echte ondernemers.

De huidige belastingregels laten zien dat dat de veranderingen in de declaratieregels niet relevant zijn of een medisch specialist wel of geen ondernemer is.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN