Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

15/09/2016 Mantelzorger heeft drie uur per week administratieve taken

Nederlandse mantelzorgers zijn ruim drie uur per week bezig met administratie voor hun mantelzorgtaken. Dit komt mede doordat vele mantelzorgers van het kastje naar de muur worden gestuurd.

De belangenvereniging voor mantelzorgers, Mezzo, heeft dit laten weten na onderzoek onder 921 mantelzorgers. Knelpunt is dat mantelzorgers keer op keer informatie moeten aanleveren. Ook blijkt dat vrijwillige mantelzorgers niet op de hoogte zijn bij welke ze instanties ze moeten zijn. Ook zijn instanties vaak niet goed op de hoogte van de juiste wet en regelgeving.

Volgens Mezzo moet het volgende kabinet aanpassingen doen om het mantelzorgers makkelijker te maken. Voor mantelzorgers is “regeldruk” de grootste ergernis.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN