Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

05/11/2015 Lang zult u wonen met dementie

Hoe kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Hoe maak je je eigen huis dementievriendelijk? Op deze vragen geeft de campagne ‘Lang zult u wonen met dementie’ een antwoord. TV Oost zendt op 12 en 13 november om 21.20 uur een tweetal specials van de tv-serie ‘Lang zult u wonen’ uit waarin praktische tips worden gegeven voor dagelijkse situaties.

Er wordt onder andere een kijkje genomen bij het Alzheimercafé in Oldenzaal, het geheugencentrum bij Isala in Zwolle en een dagopvang voor jong dementerenden in Ommen. Daarnaast komen diverse mensen met dementie aan het woord en zijn er tips van ergotherapeuten, huisartsen en mantelzorgers. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met kennispartner Bruggerbosch Verpleeghuis en Dagbehandeling in Enschede.

Overijssel Vandaag

Voorafgaand aan de special is er in het nieuws- en actualiteitenprogramma Overijssel Vandaag al meer aandacht voor de start van de campagne. Overijssel Vandaag is elke dag te zien vanaf 17.00 uur.

Campagne Lang zult u wonen met dementie

De campagne is een initiatief van de Provincie Overijssel en wordt ondersteund door de meeste Overijsselse gemeenten. Het is het vervolg op de bewustwordingscampagne ‘Lang zult u wonen’, die de Provincie Overijssel in 2013 startte. De campagne geeft door middel van folders, website (www.langzultuwonen.nl) en kennisbijeenkomsten concrete tips om het eigen huis dementievriendelijk te maken. Het doel ervan is mensen bewust te maken van de mogelijkheden om hun eigen huis aan te passen zodat ze er nog vele jaren prettig en veilig kunnen blijven wonen. Ook met dementie.

De twee specials van Lang zult u wonen zie je bij TV oost op donderdag 12 en vrijdag 13 november om 21.20 en 22.20 uur. Op de website www.langzultuwonen.nl vind je meer en uitgebreidere informatie over de campagne.

Persbericht geplaatst door Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN