Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

23/06/2016 Landelijke Studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis

Hoe bied je ouderen met psychiatrische problemen een goed thuis? Deze vraag staat centraal tijdens de landelijke studiedag ‘Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis’ op 10 oktober 2016 in De Werelt in Lunteren. Zowel zorgprofessionals als managers en beleidsmakers gaan met ervaren sprekers aan de slag om de zorg voor een complexe doelgroep te optimaliseren.

Een thuis bieden voor ouderen met psychiatrische problemen.

Zorgprofessionals in verpleeghuizen krijgen steeds meer te maken met ouderen die ernstige psychiatrische problematiek vertonen. Bij opname zijn zij vaak verwaarloosd en verward, meestal in combinatie met sociaal isolement en forse zelfzorgtekorten. Dit trekt een wissel op de directe omgeving (familie, medebewoners en verzorgenden). Er is vaak sprake van moeilijk begrijpbaar en hanteerbaar gedrag. Het bieden van een goede woonomgeving en zorg voor deze ouderen stelt zowel het management als de zorgprofessionals voor diverse uitdagingen.

Tijdens de landelijke studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis op 10 oktober 2016 leren zorgprofessionals hoe zij deze cliënten een goed leven kunnen bieden en tegelijkertijd een prettige werk- en leefomgeving creëren voor zichzelf en de overige bewoners. Managers en beleidsmakers gaan aan de slag met organisatorische vragen en leren hoe zij de zorgteams kunnen toerusten om de zorg voor deze complexe doelgroep te kunnen bieden.

Het complete programma vind je terug op: www.studiearena.nl.

Aangeleverd door Studie Arena
Geplaatst door: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN