Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

12/01/2017 Kosten 2 miljard euro voor manifest ouderenzorg Hugo Borst

Branchevereniging Actiz heeft berekend dat de kosten voor het manifest ‘Scherp op Ouderenzorg” kunnen oplopen tot wel 2 miljard euro. Wanneer het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers zou worden uitgevoerd dan zijn er 70 duizend extra zorgverleners nodig.

Bij het doorberekenen van het manifest door Actiz is er naar voren gekomen dat er sprake is van hoge zorgkosten omdat Borst en Gaemers op een groep van zes tot acht bewoners twee zorgverleners willen inzetten. Het lijkt een hele uitdaging gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de desinteresse in banen in de zorgsector.

Meerdere partijen en de politiek zijn nu aan zet om een plannen te ontwikkelen om te kijken of het manifest: Scherp op Ouderzorg” haalbaar is.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN