Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

09/06/2017 Huisartsenzorg krijgt 4,5 procent loonsverhoging

Er komt 4,5 procent loonsverhoging voor de huisartsenzorg in Nederland. Werkgevers en Vakbonden hebben een akkoord bereikt. In Nederland werken er ongeveer 30 duizend mensen in de huisartsenzorg. Het gaat om doktersassistenten, praktijkondersteuners en triagisten.

Van 1 maart 2017 tot en met 28 februari 2019 zal de nieuwe cao lopen. Op 1 september 2017 is er een salarisverhoging van 2 procent. Ook is er in 2017 een eenmalige uitkering in de huisartsenzorg van 0,5 procent.

Verder is er afgesproken dat nachtdiensten in een huisartsenpost vanaf uiterlijk 1 maart 2019 altijd door minimaal twee collega’s zal worden gedraaid. Door deze extra afspraken is er minder werkdruk en is het veiliger in de nachtdienst. Ook zijn er afspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN